Minder rommel!

Een van de woonwensen die veel van mijn klanten hebben. Met een aantal van mijn praktische tips kan je je huis minder rommelig maken, zodat je meer rust ervaart en het geheel gezelliger oogt.

Praktische spullen uit het zicht

Houd praktische spullen die niet mooi zijn, bijvoorbeeld; pennen, keukenhulpjes, sjaals, tassen, crèmes in de badkamer, uit het zicht. Dit veroorzaakt namelijk ruis en voegt niets toe aan je interieur. Hoe je dit doet: berg het op in manden (mét deksel) of opbergbakken waar je gemakkelijk bij kan. Hetzelfde geldt voor open kasten, of kasten met glazen deuren. Vul deze met mooie spullen, die bij elkaar passen óf kies voor manden of bakken die je vervolgens in de kast zet.

Kies voor mooie en sfeervolle opbergers.

In plaats van stapelbare plastic bakken kies je voor stoere metalen kisten in een mooie kleur, of manden met een mooi patroon. Zo sla je namelijk twee vliegen in een klap. Alle lelijke spullen uit het zicht én je creëert meteen sfeer met de opberger.

Opbergboxen Jungle Green – Pt.

Opbergboxen – House Doktor

Nzuri Basket – The Citizenry

Kies voor decoratie met een functie

Leuke vaasjes, beeldjes, potjes en andere spulletjes zijn leuk, maar let op met het neerzetten van spullen in je huis die je niet gebruikt. Veel kleine objecties creëren namelijk onrust. Zorg ervoor dat minstens 80% van wat er binnen staat ook daadwerkelijk een gebruiksvoorwerp is.

Zo kan je namelijk prima decoreren met een mooie theepot op het aanrecht, die je elke dag gebruikt. Of met een mooie fruitschaal met daarin appeltjes voor de kinderen. Juist door te kiezen voor praktische spullen die er goed uit zien creëer je een mooi én leefbaar huis.

Minder spullen

Een open deur natuurlijk: geef je huis eens een goede opruimbeurt! We hebben vaak veel overbodige spullen in huis, die eigenlijk elke dag in de weg staan. Plan eens een zaterdag in waarop je je huis eens grondig opruimt. Een tip die ik aan mijn klanten meegeef bij het opruimen: is het mooi of praktisch? Allebei niet: dan kan het weg!

Er zijn zelfs mensen die zich hebben verdiept in de beste manier om je huis op te ruimen, zoals de Japanse Marie Kondo, die er een aantal boeken over heeft geschreven.

Voorraadpot – Oyoy Why Not

Theepot – Anna Lerinder

Opbergbox – Pt.

Grote objecten

Rust creëer je door de ruimte in te richten met een aantal grote objecten in plaats van meerdere kleine. Je kan bijvoorbeeld denken aan een grote bank in plaats van een bank met fauteuiltjes. Of een groot schilderij aan de muur in plaats van een combinatie van 10 kleintjes.

Verschillende tinten van dezelfde kleur

Door verschillende tinten van een kleur toe te passen, bijvoorbeeld blauw of groen houd je je huis rustig maar wordt het niet saai. Kies wel voor tinten die wat dichter bij elkaar liggen en relatief zacht zijn. Felle kleuren en neon zijn hierin niet echt een aanrader ;-).

Beelden via Pinterest