Klein wonen

Woon je in de stad? Dan ben je vaak al gezegend als je in een appartement woont groter dan 60m2.

Met deze tips hoeft dat niet te voelen alsof je op je studentenkamer bent blijven hangen! En geloof me, ik weet hoe het voelt, met een appartementje van 55m2 ;).

Regel der regels: Zorg dat je alle ruimte efficiënt benut!

Hoe dan in vredesnaam? Niet door elke vierkante centimeter vol te bouwen. Een aantal tips:

Spiegels

Spiegels, dit is echt het codewoord in kleine ruimtes. Hoe groter, hoe beter. Het enige waar je hierbij echt op moet letten is dat het heel irritant kan zijn als je jezelf steeds aan zit te kijken, bijvoorbeeld als je op de bank of aan tafel zit. Let hier dus op bij het plaatsen van de spiegel.

Thomas Murphy

Laurel & Wolf

Maison Belle

Loze Ruimte

Gebruik de loze ruimte onder je bed, door er bakken onder te schuiven of zakken die je vacuüm kunt zuigen (gewoon te kopen bij de Hema!).

Dit geldt ook voor loze ruimte onder je bank, onder kasten. Hierbij wél belangrijk; zorg dat je het niet kan zien, want dat komt dan weer wat rommelig over. Kijk ook goed naar indeling van de kasten: vaak kan je wat meer schappen in een kast kwijt dan er standaard in zitten. Trek je keukenkastjes maar eens open, vaak zie je hier veel loze ruimte.

Kasten en Meubilair op maat

Oké, je bent wat meer geld kwijt dan voor de doorsnee kast, maar hier ga je echt heel veel plezier van hebben; laat kasten op maat maken. Zo benut je alle ruimte die je hebt én ziet het geheel er veel strakker uit. Niets is lelijker dan kasten die niet helemaal tot het plafond komen waar dan bovenop weer allerlei dozen en andere spullen belanden.

Je kan de kasten ook helemaal laten maken in de stijl, kleur en materiaal wat past bij je interieur, dus hierin hoef je geen enkele concessie te doen!

Hetzelfde geldt voor schappen en bureaus, dit staat vaak net even wat strakker als het precies op maat is gemaakt.

Style Juicer

Home Design Etc

Ex Voto Paris

Grote objecten

Kies voor grote objecten! Een enorme bank, een tafel waar je met 10 man aan kan zitten, zeker doen! Het gaat hierin allemaal om de juiste balans. Ga bijvoorbeeld voor een grote bank, gecombineerd met een aantal kleine koffietafeltjes.

Waar je vooral op moet letten is dat het niet krap wordt. Dus houdt het simpel, zet niet te veel spullen in je interieur én zorg vooral dat je genoeg lege ruimte overhoudt. Je kan beter kiezen voor één groot meubelstuk dan 10 kleintjes. Zo creëer je de illusie van heel veel ruimte!

Lichte kleuren

Werk op plafonds, muren en vloeren met lichte kleuren.  Dit geldt ook voor drukke prints. Dit betekent niet dat je helemaal geen donkere kleuren of prints kan gebruiken, maar houdt de basis, en dus het grootste deel van je huis licht, dan lijkt je huis zo groot mogelijk.

Lucht

Kies voor luchtige meubels. Stoeltjes en banken waar je makkelijk onderdoor kan kijken. Kasten die hoog op de pootjes staan. Lampen waar je doorheen kan kijken, van glas of rotan bijvoorbeeld. Dit betekent niet dat je voor fragiel of klein hoeft te gaan. Grote objecten kunnen ook prima luchtig zijn, dat ligt helemaal aan de kleur en het materiaal.

Interior Break

Wissuella.blogspot.com

Elle Decoration

Wil je meer inspiratie voor meubels en accessoires bij deze blog? Houd dan mijn facebookpagina in de gaten! Binnenkort zal ik aansluitend op mijn woonadviezen een verzameling producten posten.